Chceš cuketu?
Tuhle větu určitě slyší každý z nás mnohokrát za léto od pěstitelů, kterým se cukety opět přemnožily.
Zatímco pěstitel se v duchu modlí, aby přebývající úrodu „udal“,my se bráníme,
že další cuketu nechceme, protože už opravdunevíme, co s ní.
Bramboráky, sekanou nebo cuketový perník už jsme měli a co jiného z cukety uvařit?
Ve spoustě zemí po celém světě připravují z cuket, lilků, patizonů a dýní svá národní jídla a mnohé najdete i v této kuchařce.
Všechny recepty jsou jednoduché, rychlé, svěží, zdravé, syté.
Z běžných surovin.
Polévky, dezerty, saláty, hlavní chody a zapékaná jídla, pomazánky a různé chuťovky.
Autor: Kateřina Frühaufová
Text a foto: Kateřina Frühaufová
Doplňkový text : Wikipedie
Obálka a grafika: Kateřina Frühaufová
Vydavatel: Kateřina Frühaufová, Černošice
Vydání první - 2025
Tisk: Expresta s.r.o.
Počet stran: 128
Vazba: brožovaná